onsdag 22 januari 2014

Krediter - Så höjer du din kreditgränsNär det kommer till krediter - desto högre kreditgräns desto bättre är det. Ibland kan krediten köpa dig saker medan andra gånger fungerar den som en krockkudde för oväntade utgifter. Men det är också mycket viktigt att komma ihåg att en högre kreditgräns innebär större ansvar. För det första måste du kontrollera dina utgifter och du måste fortfarande betala tillbaks dina lån. Dessutom måste du betala i tid annars kommer du sjunka djupare ner i skuld träsket med hjälp av höga räntor som följer och att kreditkortsföretagen lägger på höga dröjsmålsavgifter. Ett alternativ till kreditkort är ett lån med låg ränta - det kan ofta vara en billigare lösning. Om du fortfarande vill få högre kreditgränser, kan du följa dessa förslag;

Visa vad du går för


Naturligtvis måste du bevisa för kreditkortsföretagen att du tar ditt ansvar vilket gör att de kan bevilja dig en ökad kredit. När allt kommer omkring - desto högre nettoförmögenhet desto bättre är din förmåga att betala dina skulder i tid.

Använda ditt kort klokt


Du måste visa din förmåga i förvaltningen av dina utgifter. Det kan inte nog understrykas att du alltid måste hålla dig inom gränserna för din kredit som bevis på att ni verkligen också kan sköta högre kreditgränser, om och när det beviljas. Tänk på att kreditkortsföretaget följer dina utgiftsvanor - vad, när och var - så det lönar sig att använda sitt kort så klokt som möjligt. Du vill ge ett bra intryck av att vara en klok konsument så att du kan få högre kreditgränser. 

Använd ditt kort regelbundet


Det kan tyckas motsägelsefullt, men när du bara använder ditt kreditkort för nödsituationer eller när du använder det sällan kommer du att ha mindre chanser att få låna pengar. Detta beror på att kreditkortsföretagen inte kommer att se någon lönsamhet i att ge dig högre kredit med tanke på dina utgiftsvanor. Kreditkortsföretagen tjänar pengar på varje transaktion och vill helst att du använder kortet så mycket som möjligt.

Betala det utestående beloppet


Du bör alltid betala det totala utestående beloppet för en viss tidsperiod eftersom du då visar kortföretaget att du har möjlighet att betala dina skulder när dessa förfaller till betalning.

Och, givetvis, när du betalar dina utestående belopp, betalar du dem i tid. Detta kommer att visa att du verkligen en bra kund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar